Mikä Fotomaraton?

Fotomaraton on valokuvaseura Ylioppilaskamerat ry:n Helsingissä Taiteiden yönä järjestämä perinteikäs, kaikille avoin valokuvauskilpailu. Tänä vuonna uudistetussa kilpailussa on kolme sarjaa; digisarja, parin vuoden mittaisella tauolla ollut filmisarja sekä aivan uusi kännykkäkuville omistettu Instagram-sarja.

Kilpailuun sisältyy yhteensä 12 aihetta, jotka julkaistaan kolmessa erässä (aiheet 1-4 klo 17, aiheet 5-8 klo 19, ja aiheet 9-12 klo 21) kilpailun nettisivuilla ja Ylioppilaskamerat ry:n Instagram-tilillä. Filmi- ja digisarjan kuvat palautetaan Fotomaratonin kisatoimistoon ja Instagram-sarjan kuvat tunnistetaan osallistuviksi hashtagien avulla. 

Filmi- ja digisarjan osallistumismaksu on 10 euroa (5 euroa opiskelijoilta, työttömiltä, eläkeläisiltä ja alle 18-vuotiailta) ja siihen sisältyy Ylioppilaskamerat ry:n kangaskassi. Filmisarjassa hintaan sisältyy lisäksi osallistumisfilmi (35mm, mustavalkoinen) sekä filminkehitys ja negatiivien skannaus. Filmisarjaan osallistuvan on siis ennen kuvaamisen aloittamista käytävä Fotomaratonin kisatoimistolla noutamassa filmi ja maksamassa osallistumismaksu. Digisarjaan osallistuva voi maksaa osallistumismaksun kuvien palautuksen yhteydessä. Instagram-sarja on maksuton, eikä täten edellytä käyntiä kisatoimistolla.

Valmis kuvasarja pitää toimittaa klo 23.00 mennessä Fotomaratonin kisatoimistolle (Domus Academica, Hietaniemenkatu 14, A-rappu, kellarikerros). Palautettaessa kuvia on oltava filmillä tai muistikortilla tasan 12kpl ja niiden on oltava oikeassa järjestyksessä. Instagram-sarjassa voi osallistua haluamallaan määrällä kuvia, eikä koko sarjan kuvaaminen ole välttämätöntä.