Säännöt

Osallistujat ja osallistumismaksut

Kilpailuun voi osallistua 1-3 hengen joukkueissa. Vuonna 2018 tapahtuma on maksuton.

Digi- ja filmikamerat

Kilpailuun voi osallistua digikameralla tai kinokoon filmikameralla, pokkarilla tai järjestelmäkameralla. Digikuvat luetaan kameran muistikortilta, joten sen on oltava helposti irroitettavissa. Kännykkäkamerallakin voi osallistua, jos kuvat ovat oikeassa järjestyksessä micro SD -muistikortilla.

Halutessasi kuvata filmille, käytä omaa väri- tai mustavalkofilmiä. Diafilmilläkin osallistuminen onnistuu, kunhan hankit kehityskortin Fotoykkösestä ja palautat sen rullan ohella.

Kilpailun kesto ja aikarajat

Fotomaraton alkaa kilpailupäivänä klo 17. Kisan voi aloittaa kotoa, töistä tai myöhemmin illan aikana. Kilpailuaika päättyy kello 23 ja maaliin eli kisatoimistolle on saavuttava tähän mennessä. Tämän jälkeen maaliin saapuvat kilpailijat suljetaan kilpailusta. Kilpailuaikaa on siis yhteensä 6 tuntia.

Aiheiden jako ja tehtävien suorittamisjärjestys

Fotomaratonin kuvausaiheet jaetaan kilpailun edetessä neljän kuvan sarjoina kahden tunnin välein. Kaikki aiheet ovat myös nähtävillä Fotomaratonin www-sivuilla (kello 17, 19 ja 21 eteenpäin). Näin voit aloittaa kilpailun joustavasti vaikkapa työpaikalta ja liikkua kisan aikana vapaasti ympäri Taiteiden yötä.

Kuva-aiheiden käsittely on vapaa.

Kilpailun kuvaustehtävät on kuvattava annetussa järjestyksessä. Filmillä saa olla vain 12 kuvaa, digikameran muistikortilta ladataan 12 viimeistä kuvaa, joten poistathan mahdolliset ylimääräiset ottamasi kuvat.

Kisaan ei saa osallistua raakakuvilla, jotka on itse konvertoitu jpg-muotoon (tarkoituksena esim. valkotasapainon ja valotuksen korjaus sekä terävöittäminen). Eli vain kamerasta suoraan tulevat jpg-kuvat kelpaavat.

Arvostelu

Kilpailukuvat arvostelee Ylioppilaskamerat ry:n valitsema 2-4 henkinen tuomaristo. Kilpailussa ei annetta pisteitä nopeudesta. Jotta kilpailijan kuvat säilyvät arvostelukelpoisina, on hänen saavuttava maaliin viimeistään 23:00 ja luovutettava digikuvat tai kuvattu filmi kisatoimistoon. Myöhässä saapuneet hylätään.

Kilpailussa palkitaan paras kuvasarja sekä mahdollisesti parhaat yksittäiset kuvat.

Kuvien oikeudet

Kuvien oikeudet säilyvät kuvaajalla. Ylioppilaskamerat ry kuitenkin pidättää itsellään oikeudet ilman eri korvausta julkaista kilpailussa mukana olleita kuvia Fotomaraton-kilpailuun liittyvissä asiayhteyksissä, kuten tapahtuman mainostamisessa.