Fotomaraton 2011: Tulokset

Fotomaratoniin osallistui järjestäjien iloksi tänäkin vuonna runsas joukko valokuvaajia. Hyviä kuvia oli paljon, joten voittajien valitseminen oli haaste tuomaristolle. Nyt voittajat ovat kuitenkin selvillä, ja voitokkaat sarjat ja yksittäiskuvat ovat nähtävillä täällä. Vuoden 2011 Palkitut kuvasarjat, kuvat ja kuvaajat ovat:

FM 2011 Voittaja (250 euron lahjakortti fotokauppa Top Shotiin): Samuel Kohtala ja Paula Kainulainen

Tuomariston perustelut: Kohtalan ja Kainulaisen sarja on tyyliltään johdonmukaisen moderni sekä huolitellusti ja taitavasti toteutettu. Kuvat ovat visuaalisesti upeita ja aiheita on tulkittu oivaltavasti.

2. sija (Image-kustannuksen vuosikerta): Emiliano Melandri

Tuomariston perustelut: Kekseliäisyyttä, huolellista sommittelua ja Taiteiden yöstä välittyvää tunnelmaa. Niitä kaikkia sisältää Emiliano Melandrin sarja, ja nällä eväillä ylsi tänä vuonna toiselle sijalle.

3. sija (Image-kustannuksen vuosikerta): Daniel Carlsson, Maija Eerola, Antti Koskenranta, Marko Rosberg, Azita Mohamadi, Ali Amiryousefi

Tuomariston perustelut: Joukkueen sarjan vahvuutena on tasainen luonne ja se, että kuvat muodostavat yhtenäistä tunnelmaa välittävän kokonaisuuden. Klassisesti sanoen: kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa.

Yksittäiskuvia palkittiin kahdeksan kappaletta, ja palkinnoille (Image-kustannuksen vuosikerta) päässeet kuvat löytyvät täältä.

Tuomaristo myöntää lisäksi persoonallisen kuvaajan palkinnot (vuosikortti Valokuvataiteen museoon) Juha Lennolle ihmisläheisestä ja lämminhenkisestä lähestymistavasta aiheisiin, sekä Annukka Laineelle sympaattisesta pehmolelu-konseptisarjasta.

Onnea voittajille, ja kiitos kaikille osallistujille!

Leave a Reply

Your email address will not be published.